Ga naar de inhoud

Synchronisatie Outlook handtekening op komst

Microsoft lijkt het nu eindelijk mogelijk te gaan maken om de e-mail handtekening in Outlook te laten synchroniseren tussen Windows computers. Tot nog toe moeten medewerkers op iedere computer in het netwerk waarop ze inloggen de handtekening opnieuw instellen, tot hun frustratie, maar vanaf juni zou dat niet meer nodig zijn. Dan komt, volgens de Microsoft 365 roadmap, deze nieuwe synchronisatiefunctie uit.

Outlook Signature Cloud Settings

De functie krijgt in de roadmap de naam Signature cloud settings mee. De Outlook handtekening en bijbehorende instellingen worden in de cloud opgeslagen en komen dan beschikbaar op alle Windows computers waarop de medewerker inlogt. Overal dezelfde handtekening zonder extra inspanningen!

Dit is een van de meest gevraagde functies voor Outlook, dus het is goed nieuws dat deze nu eindelijk op kortere termijn beschikbaar lijkt te komen. Vraag is nog wel hoe uitgebreid deze functie zal zijn. Waarschijnlijk alleen de basis, synchronisatie van de ingestelde handtekening, maar voor heel veel organisaties zal dat voldoende zijn. En voor die organisaties die meer willen zijn er nog altijd goede alternatieven zoals CodeTwo Email Signatures for Office 365 of Exclaimer Cloud – Signatures for Office 365.

Update: Microsoft heeft de roadmap voor deze functie aangepast. Voor diegenen die op de maandelijkse update cyclus zitten van het Office pakket komt deze functie nu naar verwachting eind oktober beschikbaar.

Geef een reactie