Ga naar de inhoud

Non-profit Microsoft licenties voor de ouderenzorg!

Goed nieuws voor organisaties in de ouderenzorg! Microsoft heeft besloten dat organisaties in de ouderenzorg en thuiszorg (voor ouderen) per 1 juli 2021 gebruik kunnen maken van het non-profit programma voor de licenties. Dat geldt ook voor de Microsoft 365 licenties en Azure tarieven. Tot die datum vormden organisaties in de ouderenzorg, veelal stichtingen met AMBI status, een uitzondering. Licenties dienden tegen de reguliere commerciële tarieven te worden aangeschaft.

Deze wijziging levert deze organisaties significante kostenvoordelen op! Zo ligt de reguliere prijs voor een Microsoft 365 E3 licentie in CSP rond de €30 per maand, in non-profit wordt dit ongeveer €8 per maand. Voor Microsoft 365 F3 is dit respectievelijk zo’n €8 per maand en €2 per maand. Een kostenreductie van meer dan 70% dus! Ook voor Windows Server licenties e.d. zijn dit soort besparingen mogelijk.

Uiteraard kunnen organisaties deze besparing gebruiken om de kosten van de Microsoft licenties te reduceren, maar ze zouden ook kunnen kiezen om de gebruikerservaring voor de medewerkers te verbeteren, bijvoorbeeld door de inzet van een E3 licentie in plaats van een F3 licentie. Of om de beveiliging van de organisatie te verbeteren door de inzet van aanvullende producten zoals Microsoft Defender for Endpoint.

Wilt u meer informatie hierover? Of advies over de inzet van Microsoft licenties in uw organisatie? Vivacon helpt al jaren zorgorganisaties bij de migratie naar de Microsoft cloud en het beheer van de (mobiele) devices. Neem contact met ons op!

Geef een reactie