Meteen naar de inhoud

Nieuwe beveiligingsfuncties Microsoft 365 Business!

Microsoft heeft deze week nieuwe beveiligingsfuncties toegevoegd aan het Microsoft 365 Business abonnement. Het gaat dan om functionaliteit die voorheen alleen onderdeel was van Azure Active Directory Premium P1: Azure Multi-Factor Authentication (MFA) en Conditional Access. Deze functies zorgen dat de beveiligingsmogelijkheden van Office 365 voor MKB bedrijven een stuk beter wordt.

Azure Multi-Factor Authentication

Met Azure Multi-Factor Authentication kunt u afdwingen dat om toegang tot de bedrijfsgegevens te verkrijgen medewerkers hun identiteit extra dienen aan te tonen. Deze extra toegangsbeveiliging kan bestaan uit een notificatie op de smartphone (via een gratis app) of via een sms of telefoontje. Vergelijk het met de paslezer van uw bank. Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord alleen is daarmee onvoldoende. Het risico van toegang tot de bedrijfsgegevens door onbevoegden wordt hiermee een stuk kleiner!

Conditional Access

Met Conditional Access kunt u voorwaarden stellen om toegang tot bedrijfsgegevens te krijgen. Zo zou u kunnen instellen dat toegang alleen mogelijk is vanuit Nederland of alleen voor beheerde devices. Ook kunt u afdwingen dat toegang alleen mogelijk is met beheerde applicaties zoals Outlook. Voor deze applicaties is vervolgens weer in te stellen dat bedrijfsgegevens niet buiten de Office 365 omgeving kan worden opgeslagen. Hiermee wordt de kans dat bedrijfsgegevens in handen van derden fors lager.

Meer informatie?

Kortom, goed nieuws voor MKB bedrijven die gebruik maken van Office 365! U kunt hier meer lezen over deze nieuwe functionaliteit.

Maar uiteraard kunt u ook contact opnemen met Vivacon. Wij kunnen u adviseren over en ondersteunen bij de inrichting van deze nieuwe functionaliteit of andere onderdelen van Office 365!

Maakt u nog geen gebruik van Office 365? Ook dan bent u bij Vivacon aan het juiste adres!

Geef een reactie